EMLAKÇILIK İŞİ YAPAN VE YAPACAK OLAN İŞLETMELERİN DİKKATİNE

Emlak İşletmelerimizin Dikkatine;
05.06.2018 Tarih ve 30442 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesince; Tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek ve tüzel kişi tacirler 31.08.2020 tarihine kadar Emlak Danışmanları MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorundadır.

Bu belgeyi almayanlar belirtilen faaliyetleri yapmaları ve yeni işletme açmaları mümkün olmayacaktır.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası; Odamız üyesi olsun veya olmasın “Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi” alınmasına aracılık edecektir. Bu sebeple; Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen işletmeler 26 Mart 2020 Perşembe günü saat 16:00 kadar aşağıda belirtilen evrakları odamıza teslime etmeleri gerekmektedir.

İstenen Evraklar
1- Başvuru Formu (Yetkili firma arayacaktır)
2- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3- Cep Telefon No (İletişim bu numaradan yapılacaktır)
4- 700 TL Sınav ücret Dekontu – 2 Nüsha Dekont alınsın

Sınav ücretinin yatırılacağı banka hesap no:
GARANTİ BANKASI
İÇERENKÖY ŞUBESİ:440
IBAN: TR56 0006 2000 4400 0006 2955 29
Alıcı : Alberk QA

Açıklama kısmına “ İsim Soyisim Myk Sınav Ücreti” yazılmalıdır.

Belge Alımı ile Bilgilendirme
- Size bildirilen gün ve saatte Antalya şehir merkezindeki bildirilen adreste; konunun uzmanları önce eğitim verecekler, ardından 60 soruluk, 90 dakikalık sınava tabi tutacaklardır.
- Günlük en fazla 5 kişi sınava tabi tutulacaktır.
- Sınav ücreti 700.- (Yediyüz) TL olup 2 (iki) sınav hakkı bulunmaktadır. 2 sınavda başarılı olmayanların sınav ücretini yenilemesi gerekmektedir. (Sınav ücreti normalde 850 TL olup, Odamızın aracılık etmesi sebebi ile ücret 700.- TL olarak belirlenmiştir) Sınav ücretine Devlet katkısı bulunmamaktadır. İadesi mümkün değildir.
- Sınavda başarılı olup belge almaya hak kazananlar belge alırken; 150.- (Yüzelli) TL Mesleki Yeterlilik Belge ücreti ödeyeceklerdir.
- Alınan belge gerek Yurt içinde ve gerekse Yurt dışında 5 (beş) yıl süre ile geçerlidir. 5 Yılın sonunda belge yenilenmesi gerekmektedir.