KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU VE AB VERİ KORUMA DÜZENLEMESİ UYUMU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun'u (KVKK) veri sorumlusu olarak şirketlere yeni sorumluluklar getirmiştir.Bu sorumlulukların içinde Veri Sorumluları Sicili'ne (VERBİS) kayıt olmak için süre gittikçe daralmaktadır.Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) VERBİS kaydı için şartlarını belirlemiş, buna göre çalışan sayısı 50'nin üzerinde veya yıllık mali bilanço toplamı 25 Milyon TL'nin üzerinde olan tüm gerçek ve tüzel kişilerin 30 Eylül tarihine kadar VERBİS'e kayıt olmasını öngörmüştür. KVKK Madde 18'e göre VERBİS'e kayıt ve bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında Kurum tarafından 20.000 Türk Lirasından 1.000.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası kesileceğini belirtmiştir.

Prof. Dr. Tekin Memiş ve Dr. Cansu Topal 7 Eylül 2019 Cumartesi günü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kültür Sanat Merkezi'nde saat 13.30'da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve AB Veri Koruma Düzenlemesi uyumunun ayrıntıları hakkında bilgilendirme sunumu yapacaklardır.

Toplantı Yeri :Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kültür Sanat Merkezi(Kışlahan Yanı)
                       Elmalı Mah. Şehit Bnb. Cengiz Toytunç Cad. No:60 Muratpaşa/ANTALYA

Üyelerimize duyurulur.