TOBB KGF KEFALETİ İLE HALKBANK CANSUYU KREDİSİ

"Başvurular sadece www.halkbank.com.tr ve www.halkbankkobi.com.tr üzerinden online olarak alınacaktır."

Mevzuat gereği esnaf sicile kaydı olmadığı için Esnaf Destek Paketi’nden faydalanamayan; Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı olan, kesinleşmiş son mali yılsonu cirosu 3.000.000 TL’yi aşmayan, gerçek kişi (şahıs işletmesi) firmalara yönelik yeni kredimiz...
Bu krediden Esnaf Destek Paketi’nden faydalanan küçük işletmeler faydalanmaz...

Krediden 01.04.2020 tarihinden evvel kurulan şahıs işletmeleri faydalanabilecektir.

İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında firma otorize kodundan bağımsız olarak, şahıs işletmelerine müşteri talebi doğrultusunda azami 25.000 TL’ye kadar nakit kredi kullandırılabilecektir. Aynı risk grubuna bağlı işletmelerin grup bazında kullanabileceği azami nakit kredi tutarı 25.000 TL’dir.

Paraf KOBİ Kart Azami Limiti:
Bankamızda oluşan Başvuru - Davranış Notuna göre 5.000 ila 25.000 TL arası Kredi, TL işletme kredisi şeklinde kullandırılacaktır.

Kredi vadesi 6 Ay Anapara ve Faiz Ödemesiz Dönemli olmak üzere toplam 36 Ay’dır.

Kredi geri ödemeleri, sadece Aylık Eşit Taksitli İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında kullandırılacak kredilere yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır.

Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir.

KGF KOMİSYONU:
Hazine PGS kapsamındaki kredi kullandırımında bir defaya mahsus olmak üzere peşin olarak, KGF’nin kefalet tutarı üzerinden %0,75 KGF kefalet komisyonu tahsil edilecektir.

Kredilerin vadesinde kapatılması esastır. Ancak kredinin vadesinden önce kapatılmasının talep edilmesi halinde, erken kapama komisyonu uygulanmayacaktır.

İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’ne başvuruda bulunan müşterinin; iflas, fesih, iflas erteleme, iflas erteleme tedbir ve konkordato kararı olmaması, aktif takip kaydının bulunmaması gerekmektedir.

Kaldırısı yapılmamış protestolu senet veya düzeltilmesi yapılmamış çek kaydının bulunması, kredi kullandırımına engel teşkil etmemektedir. 7226 sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 5834 sayılı kanuna eklenen geçici maddeye dayalı olarak; ilgili kıymetli evrak içerisinde yer alan tutarın 31.12.2020 tarihine kadar tamamen ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde dikkate alınmayacağı belirtilmektedir.

Kredi kullandırımı esnasında müşteriden Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Vergi Levhası fotokopisi ile Kredi Çerçeve Sözleşmesi ve Kredi Kartı Sözleşmesi alınacaktır.