TOBB NEFES KREDİSİ HK. - 27 NİSAN 2020

Sayın Üyemiz,

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Pandemi" kapsamına alınan Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle üyelerimizin yaşadığı finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliği, Kredi Garanti Fonu kefareti ve Odamızın maddi katkıları ile Nefes Kredisi projesi hayata geçirilmiştir.

Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalanmıştır. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon TL ve altında cirosu olan üyelerimiz bulundukları il ve ilçelerdeki Denizbank'ın şubelerinin tamamından 27.04.2020 Pazartesi günü itibarıyla başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

Kredi Koşulları;
- 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler kullanabilecek.
- 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz olacak.
- Ödemeler, 2021’de 12 ayda, aylık eşit taksitle yapılacak.
- Kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50 olacak.
- Kredi, TOBB’un katkıları, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Denizbank ile imzalanan protokol kapsamında Denizbank’ın tüm şubelerinde kullandırılacak.
- Kredi Garanti Fonu’na (KGF) ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep edilmeyecek.

Başvuru;
- Üyelerimiz, Odamızdan alacakları Faaliyet Belgesi ile, Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek başvuru yapabilecekler.
- Kredi başvurularının değerlendirilmesi banka tarafından yapılacaktır.

NOT: Odamızın çalışma saatleri Koronovirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine 12:00 - 17:00 arasıdır.