TOBB STANDARDİZASYON VERİTABANI

TOBB’dan alınan 0341/062 Sayı 09.01.2020 tarihli yazıda; standardizasyon konusunda farkındalığı artırmak amacıyla TSE ile gerçekleştirilen çalışmalarda işletmelerde standardizasyon konusuna yeterli insan kaynağı bulunmadığı tespit edilmiş ve bu kapsamda TSE ile birlikte bir eğitim programı oluşturulduğu ifade edilmiştir.

Oluşturulan bu eğitimler;
• İngilizce lisanına hakim (ÜDS, KPDS, YDS sınav sonucunda en az 70 puan veya diğer yabancı dil sınavlarında (TOEFL, IELTS vb) eşdeğerinde puan gerekmektedir),
• Alanındaki standartlara vakıf,
• Tercihen Ar-Ge, tasarım, kalite kontrol ve üretim konularında tecrübeli,
• Mümkünse daha önce standardizasyon konusunda görev almış

üst düzey yöneticilere, mühendislere veya teknik personellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitimlere katılım sağlamak üzere insan kaynağını belirlemek amacıyla bir veri tabanı oluşturulacağı belirtilmiştir.

27 Ocak 2020 Pazartesi gününe kadar http://std.tobb.org.tr adresinde yer alan standardizasyon veri tabanına ön kayıt yapılması gerekmektedir. Ön kayıt gerçekleştirildikten sonra veri tabanında yer alan kişilere yönelik TSE ile birlikte standardizasyon eğitimi ve ardından Milli Teknik Komite Toplantıları gerçekleştirilecektir. Veri tabanına kayıt ve eğitimler ücretsizdir.

İlgili üyelerimize duyurulur.