BAKA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI” BİLGİLENDİRME/EĞİTİM TOPLANTISI DUYURUSU

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından odamıza gönderilen "05298" sayı, "Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi MDP İlanı" konulu yazısına istinaden;

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2022 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında "Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programını 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü itibariyle ilan etmiş bulunmaktadır. Mezkur destek programına yönelik çevrimiçi ortamda 01 Haziran 2022 Çarşamba günü 14:30'da bilgilendirme toplantısı ve 08 Haziran 2022 Çarşamba günü 14:30'da ise eğitim toplantısı gerçekleştirecek olup toplantılara ait bilgiler ekte yer almaktadır. Toplantılara katılım ücretsizdir.

2022 Yılı "Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi" Mali Destek Programı
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, faaliyetlerini sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 'Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı başlattı. Program kapsamında toplam 5 milyon TL tutarında mali destek verilecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, bu Programla TR61 Düzey 2 Bölgesinde girişimcilik ekosisteminde işbirliğini anırmayı, tematik uzmanlaşmayı geliştirmeyi ve girişimlerin hızlı büyümesi amacıyla finansmana kolay erişimi sağlayan mekanizmaların hayata geçirilmesini hedefliyor.
SON BAŞVURU TARİHİ: 22 TEMMUZ 2022
Toplamda 5.000.000 TL bütçesi bulunan programa son başvuru tarihi 22 Temmuz 2022 olarak belirlendi. Programda asgari destek tutan 200 bin TL. azami tutar ise 1.5 milyon TL olacak.
Bu mali destek programının öncelikleri şunlardır:
Öncelik 1: Yabancı girişimcilerin bölgeye çekilmesi
Öncelik 2: Yenilikçi ürün ve tematik ara yüz sayısını artırmak
Öncelik 3: Tematik alanlarda girişimcilik hızlandırma programlan geliştirilmesi
Öncelik 4: Girişim finansmanım destekleyen mekanizmaların geliştirilmesi
Mali destek programına başvuracak kurum/kuruluşlar yukarıda verilen önceliklere göre değerlendirilecek.
Programa proje başvurusu yapmak isteyen potansiyel başvuru sahipleri için programın tüm detaylarının yer aldığı başvuru rehberi Ajansın resmî internet sitesi www.baka.ka.gov.tr üzerinden yayımlandı.
Potansiyel Başvuru Sahipleri: proje başvurularını bu internet sayfasından erişilebilecek. Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik olarak 22 Temmuz 2022 tarihi saat 23.59’a kadar gerçekleştirebilecek.

2022 Yılı Mali Destek Programı

TR61/22/GEG

“Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”

Bilgilendirme/Eğitim Toplantısı Duyurusu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, yürütmekte olduğu “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla ilana çıkmış bulunmaktadır.

Söz konusu program hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı https://baka.ka.gov.tr/destek-programlari adresinden erişilebilir durumdadır. Mezkûr destek programı kapsamında çevrimiçi ortamda bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecek olup toplantılara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Toplantılara katılım ücretsizdir.

Toplantı Adı

Toplantı Tarihi