KOSGEB KOBİGELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2020 PROJE ÇAĞRILARI

KOSGEB Başkanlığı'nca KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 2020-01 ve 2020-02 “İMALAT SANAYİİNDE DİJİTALLEŞME” TEMALI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI başvuruya açılmıştır.

Hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; modern imalat ve bilişim teknolojilerinin desteği ile verimlilik ve yüksek katma değer odaklı imalat sanayi yapısının oluşturulması gerekmektedir.

Akıllı dijital teknolojiler kullanılarak imalat ve ilişkili proseslerde hız ve verimlilik arttırılabilmekte, birbirleri ile haberleşen nesnelerin otonom eylemleri ile prosesler optimize edilebilmekte ve hata - bakım - stok masrafları azaltılabilmektedir.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan “İMALAT SANAYİİNDE DİJİTALLEŞME” temalı 2020-01 ve 2020-02 Proje Teklif Çağrılarının genel amacı:

İmalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme için;

- Yerli ve yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek,

- İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmaktır.

Başvuru yapılabilecek Proje Teklif Çağrıları:

- 2020 – 01 Proje Teklif Çağrısı: “İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi”

- 2020 – 02 Proje Teklif Çağrısı: “İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması”

Çağrıların özellikle Dijital Teknolojiler konusunda imalat sektörünün kullanabileceği ürünler üreten yazılımcı, otomasyoncu vb. firmalar ve imalat sektöründe olup firmasını yeni teknolojilere adapte etmek isteyen firma yetkililerinin ilgisini çekmesi beklenmektedir.

Akıllı dijital teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm geliştiren elektronik, bilişim, makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler ve İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.

Çağrılar ile ilgili detaylı bilgilere; https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7511/kobigel-kobi-gelisim-destek-programi

linkinden ulaşılabilecek ve Müdürlüğümüzden de bilgi alınabilecektir. İşletmeler tarafından proje başvuru formu ve eklerinin sistem üzerinden hazırlanması ve onaylanması 17 Eylül 2020 tarihine kadar (Saat:23:59) yapılabilecektir.

Üyemiz olan İmalatçı KOBİ’lere duyurulur.

Ekler:

2020.01 Proje Teklif Cagrisi