Skip to main content

2014 Dön.Vergi Ödül Töreni BUTSO, BTB, Bucak TSO Olarak Birlikte Gerçekleştirildi

Burdurlu vergi ve ihracat rekortmenleri, Türkiye ekonomisinin kalbi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin Başkanı ve Türk iş hayatının Lideri M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun elinden aldı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi olan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur Ticaret Borsası (BTB) ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası (Bucak TSO), 2014 yılı vergi rekortmenlerini ödüllendirme programında yine bir araya geldiler. Burdur’un en büyük STK’ları olan bu güzide kuruluşlarımız, yine bir birlik ve yekvücut tablo oluşturdular.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK’in konuşması şöyle:
“Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası ve Burdur Ticaret Borsası olarak, ilimizin üç kardeş kuruluşu işbirliğiyle düzenlediğimiz, geniş kapsamlı 2014 mali yılı Vergi Ödül Törenimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum!
Burada toplanmamıza vesile olan, ilimizin lider firmalarını, şirketlerini ve vergi rekortmenlerimizi yürekten kutlarken, davetimize katılarak gösterdikleri duyarlılık sebebiyle başta Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza ve tüm hazuruna, yürekten teşekkür ediyorum

VUK TASARISI (Vergi Usul Kanunu)
Sayın Valim, Sayın TOBB Başkanım;
Sözlerime başlamışken; yeni yayımlanan Vergi Usul Kanunu (VUK) Tasarısından söz etmek istiyorum. Zaten mevcut yasa ve sistemlerin, iç ve dış üretim ve ticaret alanları çerçevesinde taşıdığı çelişkilerin sıkıntılarıyla boğuşurken, bir de bu tasarının ortaya çıkması, iş hayatımızı tedirgin etmektedir.
Bu tasarı ile ispat külfeti getirilmekle birlikte, bundan çok daha önemlisi; Cezalar Bölümündeki düzenlemelerdir.
Bu haliyle gerçekleşirse; Türkiye’de yaşayan herkes, hapis cezası tehdidi altında olacaktır.
Tasarının 282. Maddesi; “Kaçakçılık Suçu”nu düzenlemektedir. Defter ve kayıtlarda muhasebe hilesi yapılması; defter ve belgelerin gizlenmesi, belgelerin muhteviyatı itibariyle, yanıltıcı belge ya da sahte olarak düzenlenmesi gibi durumlar, kaçakçılık suçunu oluşturmaktadır. Devleti vergi zararına uğratma fiili ile zararın üç katı ceza verilirken, bu zarar, kayıtsız işleyişle verildiğinde ise, ceza yüzde 50 artırılarak verilir. Ancak, söz konusu 282’nci maddede, bundan daha önemlisi şu ki; iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunacağı yer almaktadır.
Kayıt dışılıkta %50 artırılacak bu cezanın paraya çevrilmemesi ve hükmün geri bırakılmaması ise, gerçekten çok ağır hükümlerdir. Kanaatimiz odur ki; bu düzenlemelerde, suç ile ceza arasında, ciddi orantısızlık bulunmaktadır. Tabii ki; kayıt dışı kalandan, mutlaka vergi alınmalıdır. Ancak, hapis cezası çok ağırdır. Uygulaması da ayrıca büyük sıkıntılar doğuracaktır.
Mevcut haksızlıklara, yeni haksızlıkların eklenme tehlikesi ile karşı karşıyız. Bu açıdan, tasarının yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz.

HİZMET KALİTESİ
Sayın Valim, Sayın TOBB Başkanım;
1923’te kurulan Burdur Ticaret ve Sanayi Odamız, halen 2401 üyeye sahiptir. Bu değerli üyelerimiz, 13 ayrı meslek grubunda yer almaktadır.
Bilindiği gibi Oda’mız, asli olarak tüccar, sanayici ve üreticimizin resmi sicil işlemlerini yürütmektedir. Ancak, Ülkemizin de gelişimine paralel şekilde, Dünyanın çok sayıda ülkesiyle ihracat-ithalat ilişkileri geliştiren değerli üyelerimizin bürokratik ve vizyonel rehberlik ihtiyaçları da artmaktadır.
Sınırları genişleyen ekonomik faaliyetlerin gereklerini karşılayabilmek için, Oda’mızın hizmet niteliğini, Uluslararası kaliteye çıkarmamız gerekiyordu. Bunu sağlayan Akredite Oda Belgemizi, 2012’de aldık. Geçtiğimiz aylarda yapılan denetimlerle, Akredite rüştümüzü ispat ettik ve geliştirmeye de devam ediyoruz.
Bu vesile ile tüm personelime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

NASIL BURDUR?
Sayın Valim, Sevgili Burdurlular!
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Burdur için en temel hedef, ÜRETEN BURDUR olmalıdır diyoruz. Üreten Burdur; tüm sektörlerde mal, katma değer ve hizmet üreten, insan kaynakları üreten, fikir-düşünce üreten ve üniversitesi ile birlikte icat üreten bir Burdur olmalıdır. Olmak zorundadır.
Bunun için, Oda-Borsa-Birlik-KöyKoop ve diğer STK’lar olarak, ortak platformlarda, ortak akıllar üreterek ve bunların ışığında geliştirilecek ortak planlar içinde, sağlıklı zeminlerde birlikte yürümek zorundayız. Burdurlu işadamları olarak, bize düşen görevin, öncelikle Burdur ekonomisi olduğunu biliyoruz.
Bu nedenle ki; Burdur’un ana sektörleri olan Tarım, hayvancılık, Tarım Makineleri ve Gıda, Doğaltaş-mermercilik, Eğitim ve Ticaret ile Turizm konularında, önümüzdeki dönemlerde yapmamız gereken vizyonel hedeflerimiz olmalıdır. Bu hedeflerin odak noktasında ise; insan, yatırım, ar-ge, marka, icat gibi hayati konular yer almak zorundadır.

MESLEKİ EĞİTİM
En önemli hedeflerden biri olan “Sanayi ile mesleki eğitimin, sağlıklı bir şekilde buluşması hedefine”, hala ulaşılmış değil. Meslek Okullarındaki eğiticilerin, güncel teknolojilere adapte edilmeleri, mesleki eğitimin çekiciliğinin artırılması ve ‘Mesleksizlik’ sorununu gidermek üzere, yeni stratejiler geliştirmeliyiz.
Diğer bazı hedefler olarak;
-Hayvancılığın en önemli problemlerinden olan sağlıklı ve yeterli yem ihtiyacını sağlamada, hastalıkların tedavisinde ve aşılar konusunda, sektörü çaresiz kılan bilinmezleri, Üniversitemizle çözmek zorundayız.
-Mermercilik Sektöründe; bir yandan, blok satış oranına göre işlenmiş mermer oranını yükseltmeli. Diğer yandan, mermercilikteki Burdurlu firma oranını ve Burdur’a katkısını artırmalıyız.
Yaklaşık 350 Milyon Doları geçen ihracatı ile Burdur’un lokomotif sektörü haline gelen Burdur Beji Mermerciliğindeki ‘Artık’ları değerlendiren ve çevre problemlerine de çözüm getiren çalışmalarımıza hız vermeliyiz.

OSB’LER
Bildiğiniz gibi, uzun yıllardır beklediğimiz 2. OSB’mizin, istimlak ve alt yapı gibi çalışmaları tamamlandı. 96 Hektarlık alanımızın, yaklaşık yarısı da tahsis edilmiştir. 2. OSB’mize, yatırımcı bekliyoruz. Öncelikle bu konuda emeği geçen herkese ve maddi destek sağlayan Hükümetimize çok teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki dönemde; Burdur Isparta ve Antalya olarak üç ilin orta yeri olan Ağlasun bölgesinde, Bölgesel OSB kurmayı, Mermercilik ve Hayvancılık İhtisas OSB’leri kurmayı planlıyoruz.
Ayrıca, ticaret ve yatırım alanları üretmek, şehircilik-imar sorunlarını çözmek, Şehrin Üniversite ile buluşmasını sağlamak zorundayız. Bunun için, başta Belediyemiz olmak üzere, resmi, sivil, siyasi tüm kesimlerle bir ortak tavır, moral ve heyecana ihtiyacımız olacaktır. Biz Oda olarak, üzerimize düşeni, her zaman olduğu gibi yerine getirmeye daima hazırız.

SOSYAL SORUMLULUK
Kıymetli Üyelerimiz;
Bir yandan kayıt sicil görevlerimizi en hızlı şekilde yaparken, diğer yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak da, konjonktürel gelişmeleri izlemek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz.
Bu anlamda İlimiz, Ülkemiz ve Dünya ekonomi politiğini, gelişim seyrini, dikkatle izliyoruz. Geziler, toplantılar, seminer ve konferanslarla, topluma rehberlik ve ufuk açıcı rol oynamaya çalışıyoruz.
Serbest ekonomi ve katılımcı demokrasi hayatımızın gelişmesi adına, Oda olarak üstlendiğimiz bu sosyal sorumluluk ve inovatik rolümüzü önemsiyoruz.

İNSAN, EĞİTİM, KÜLTÜR
Sayın Valim, Sayın TOOB Başkanım, Değerli Misafirler;
Dolayısıyla; bir yandan ekonomik gelişim hedefleri planlarken, diğer yandan fikir, düşünce, kültür, inanç ve güven insanlarından oluşan, yüksek nitelikli toplumsal hedefler de gözetmek zorundayız.
Zira, Müslüman Türk Milleti olarak güçlü, derin ve karmaşık stratejilerin odak noktası bir coğrafyada bulunuyoruz. Varlığımızı, birliğimizi, demokrasimizi, bağımsızlığımızı sürdürebilmek için, çok özel ve üstün nitelikli insanlar yetiştirmeye, büyük önem vermeliyiz.
Yaşamakta olduğumuz problemlerin üstesinden gelebilmenin ve yeniden Lider Ülke olabilmemizin, en temel öğesi de, bu ‘İnsan faktörü’dür. Bununla birlikte; ekonomimizi israftan arındıran, icat eden, üreten, dünya ile rekabet eden ekonomi olarak geliştirmek zorundayız.
Eğer ki, İlköğretimden Üniversiteye, sokaklarda ve bizimle hesabı olanların hazırladığı kara deliklerde heba olan insanımızı kurtaracak ve bizi bize döndürecek bir Eğitim Sistemi kuramaz isek; Ülke kalkınmasında yaptığımız, geçmişe göre akıl almaz güzel işler, elimizin altından kayıp gidecektir. Bu nedenle; özellikle eğitim çağındaki gençlerimizi, bir yandan bilgi ve tecrübe ile donanımlı hale getirirken, diğer yandan kendi kültür ve medeniyetini inkar etmeyen, vicdanlı, karakterli ve güvenilir insanlar olarak yetiştirmek zorundayız.

DEVLET VE MİLLET
Sayın Başkanım, Değerli Misafirler;
Milletimizin ve devletimizin, istikametini şaşırmadan yürüyebilmesi için; ‘Derin dünya’nın başımıza ördüğü ‘Terör belasından’, mutlaka Barış tesis ederek, çıkmak zorundayız.

BARIŞ VE KARDEŞLİK
Dolayısıyla, kelimenin tam anlamıyla hiç kimseyi dışlamadan, birbirimize saygı ve tahammülümüzü artırmak/güçlendirmek zorundayız.
Özellikle coğrafyamızda kurulan konjoktürel tuzaklar, toplumsal barışımızın ve kardeşliğimizin önemini bir kat daha artırmaktadır.

Bu hayati nedenlerle; içeride ve dışarıda, barışı tesis etmek zorundayız. Yönetim gücü de, en pratik ölçü ile savaşa yürüyebilmek değil, içeride ve dışarıda barışla zafer kazanabilmektir.
Değerli Misafirler;
Tüm olaylara, ‘Sebep-sonuç’ mantığı içinde baktığımızda, açık olarak görülecektir ki: İlimiz, ülkemiz ve ecdat yadigarı Coğrafyamızda gelişen olayların bize bakan hedefi; ‘Güçsüz, ekonomik istikrarı olmayan ve ipleri emperyal güçlerin elinde olan, güdülebilir bir Türkiye’dir.
Onların bu hedef ve planları sonucu ise; işte IŞİD sorunu, Suriyeli mülteci sorunu, pkk-pyd bölücülük sorunu ve ekonomide giderek artan sıkıntılar ortadadır.
Sokaklarımızda mülteci dolaşmakta, meydanlarda bombalar patlamakta, televizyonlarımızı her açtığımızda gözlerimiz şehit haberleriyle dolmaktadır. Şehirlerimiz, her geçen gün güvensiz hale gelmektedir.
Bu, içimizi yakan gelişmelerin farkına varmak için, Mehmet Akif Ersoy’un şu mısralarını hatırlamalıyız. Sanki bugün için yazılmış gibi:
‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.
işte Fas, işte Tunus, işte Cezayir, gitti!
işte Irak'ı da taksim ediyorlar şimdi.’

HEDEFLER
Sayın Valim, Sayın Başkanım;
Tabii ki bütün bunlar, uyanık olmamızı emrederken, aynı zamanda; Ülkemizde ve İlimizde yatırımların sürmesini, üretimin ve ihracatın artmasını, ekonomimizdeki ‘İsraf’ nitelikli yanlışların düzeltilmesini ve ‘Cari açığın’ azaltılmasını emretmektedir.
Kalkınma ve sosyo ekonomik hedefler olarak, 5+5+5+5 formülü ile ifade edilebilecek;
enflasyonda %5,
faizde %5,
işsizlikte %5,
büyümede %5 hedefleri, stratejik plan olarak ilk 5 yılda gerçekleştirilmelidir.

İŞ HAYATI
-Bu hedefler için, öncelikle Devletimiz; İlimiz ve Ülkemiz geleceği açısından ve özellikle de, yatırımcı iş adamları olarak bizleri konjonktürel endişelerden kurtarmalıdır.
-İş hayatının misyonu ise; kazandıran işçi, paylaştıran işveren olmalıdır.
-Sistem; yatırımcıyı, bir yandan teşvik ederken, diğer yandan cendereye almaktadır.
-Devlet; kayıtlı ekonomiyi, tek tip ve güvenilir muhasebe sistemini gerçekleştirmelidir.
-Devlet; yatırım, istihdam, üretim, verimlilik, standart, arge, pazarlama, ihracat, maliyet, karlılık, haklı vergi, eksiksiz ve severek vergi ödeme gibi konularda, herkesin bildiği çelişkileri ortadan kaldırmalıdır.
-İş adamları için gereken; işleyen ve sürdürülebilen, demokratik hukuk devleti içindeki sosyal ve ekonomik güven ortamıdır. Bu aynı zamanda, istihdam ve kalkınmamız için de en önemli ve en hayati bir zemindir.

Huzurlu, mutlu, Dünyada sözü geçen, kalkınmış bir Türkiye için ve tabii ki kalkınmış bir Burdur için başka yol olmadığı artık bilinmektedir.
Biz, bütün olumsuzlukları yok edip hedefimize ulaşabiliriz.
Bu duygularla hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

ÖDÜL LİSTESİ:
Burdur’un üç kuruluşunda kayıtlı Vergi rekortmenleri listeleri ayrı ayrı aşağıda verilmiştir.
Günümüzde, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu anlamlı tablonun kahramanları şunlar:

BUTSO 2014 DÖNEMİ KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ:
1 AYTAŞ AKIN MERMER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2 YILDIZ SİLAH SANAYİVE TİCARET LTD.ŞTİ.
3 KAYHAN ERTUĞRUL MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kaan ERTUĞRUL
4 BUR-MER MADENCİLİK HAZIR BETON İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYE GIDA İTHALAT İHRACAT TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ. Erol GÜR
5 ÇOKCANLAR MAKİNA TAŞIMACILIK SAN.VETİC.LTD.ŞTİ. Harun ÇOKCAN
6 BURDUR GÜÇBİRLİĞİ GIDA SANAYİ VE TİCARETA.Ş. Hasan Hüseyin AKSÖZ
7 KÖYLÜ MERMER İNŞ.MALZ.TURZ.GIDA HAY.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Nilay KÖYLÜ
8 ÇİÇEKMERSAN MERMER SANAYİ VE TİCARETLTD.ŞTİ. Orhan ÇİÇEK
9 EYMEN MADENCİLİK MAKTAŞM.TURZ.İNŞ.GIDA PETR.SN.VE TC.LTD.ŞTİ Ahmet ALTINTAŞ
10 HASTEL GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Bumin OKTAY
GELİR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ 2014:
1 NURİ BAYIR Nuri BAYIR
2 JINGJIA HONG Ekrem ÇİFTÇİ
3 HÜSEYİN ÖZEREN Hüseyin ÖZEREN
4 KENAN ŞAHAN Kenan ŞAHAN
5 CENGİZ KARATAY Cengiz KARATAY
6 UĞUR ŞENSES Uğur ŞENSES
7 SÜLEYMAN ERKAN Süleyman ERKAN
8 RAMAZAN ERKAN Yönetim Kurulu
9 NİYAZİ EVCİL Niyazi EVCİL
10 MURAT BAŞ Mehmet BAŞ
2015 İHRACAT REKORTMENLERİ:
1 SEKAMAR MERMER MADENCİLİK İNŞAAT MALZEMELERİ
NAK.TAAHHÜT İTHALAT VE İHRACAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ Engin
GÖKDEMİR
2 AKIN MERMER TEKSTİL İNŞAAT MAKİNA ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Ebru AKIN
3 YILDIZ SILAH SANAYI TICARET LTD.STI. Adem KUZU

BTB’DEN 2014 DÖNEMİ DERECEYE GİRENLER:
1- S.S. Taşkapı Zirai Üretim Pazarlama Kooperatifi
2- S.S. Büğdüz Tarmsal Kalkınma Kooperatifi
3- S.S. Askeriye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
4- S.S. Yazıköy Sulama Kooperatifi
5- S.S. Akdere Mh. 6 Nolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
6- S.S. Kemer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
7- S.S. Bedirli Sulama Kooperatifi
8- S.S. Gölhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
9- S.S. Yarıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
10- S.S. Kayaaltı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

1- Burdur Güçbirliği Gıda San. Tic.A.Ş.
2- Yıl-Maz Et Gıda Nak. Tic.Ltd.Şti.
3- Burdur Şeker Fabrikası
4- Akaylar Hububat San.Tic.Ltd.Şti.
5- Varollar Süt ve Süt Mamül.Gıda San.Tic.A.Ş.
6- İbrahim AVCI
7- Duranlar Süt San. ve Tic.A.Ş.
8- Zerenler Süt Ltd. Şti.
9- Bekir ÖZYURT
10- Hamdi KAYACAN

BUCAK TSO 2014 KURUMLAR VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİ:
1 DEMİR MADEN ÇİMENTO HAZIR BETON İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE
TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
2 ÇAĞLAR PLASTİK SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
3 PORTSAN MERMER SANAYİ PETROL VE TARIM ÜRÜNLERİ ENERJİ NAKLİYAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
4 AS ADO HAZIR BETON SANAYİ NAKLİYAT VE TİCARET ANONİM ŞİRK
5 ASÇİM ÇİMENTO BETON NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
6 TEKNOMER TURİZM TARIM MADENCİLİK İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
7 BAŞARIRLAR MERMER SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
8 TOROS DOĞALTAŞ TRAVERTEN MADENCİLİK İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
9 ALİSTONE MERMER MAKİNA İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
10 VAHDET MERMER MAKİNA MADENCİLİK İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

2014 YILI GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ:
1 ADEM SAK
2 MEHMET DEMİREZEN
3 MUSTAFA NAHİT TALAY
4 HÜSEYİN KORKMAZ
5 ÇETİN ÜNEY
6 ALİ YÖNTEM
7 HARUN MUTLU
8 ZEKİ DOĞAN
9 FATMA TURAN YAMAN
10 SABRİ GÜZEL
2014 İHRACAT YAPAN FİRMALAR:
1 DEMİR MADEN ÇİMENTO HAZIR BETON İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
2 ASÇİM ÇİMENTO BETON NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
3 PORTSAN MERMER SANAYİ PETROL VE TARIM ÜRÜNLERİ ENERJİ NAKLİYAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ


BASINDAN HABERLER:
Hisarcıklıoğlu: "Asgari Ücret Düşük Değil. En Yüksek Dördüncü Asgari Ücret Bizde"
16 Şubat 2016 Salı 23:44
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması Hisarcıklıoğlu'nun BUTSO üyelerine ödüllerini vermesi Hisarcıklıoğlu'na tüfek hediye edilmesi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Burdur'da: "Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" "Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Siyasetten tek talebimiz söz verilen yapısal reformlara odaklanılması" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması Hisarcıklıoğlu'nun BUTSO üyelerine ödüllerini vermesi Hisarcıklıoğlu'na tüfek hediye edilmesi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Burdur'da: "Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" "Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Siyasetten tek talebimiz söz verilen yapısal reformlara odaklanılması" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından (BUTSO) vergi ödül töreninde yaptığı konuşmada Burdur'a bakıldığında her firmanın birer yıldız olduğunu ve her firmanın madalya almayı hak ettiğini söyledi.

Türkiye'de son bir yılda istihdam artışının yüzde 6, Burdur'da ise yüzde 7 olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de işsizlik yüzde 10 iken Burdur'da bu oranının yüzde 7'de kaldığını kaydetti.

Devletten beklentilerini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"İstediğimiz şey şu, rakip ülkeler hangi şartlarda üretiyorsa, hangi şartlarla alıp hangi şartlarda satıyorsa biz de aynı şartları istiyoruz. İstihdam üstündeki vergi yüklerine baktığımızda dünya birincisiyiz. 'Dünya işi nasıl kolaylaştırırız, üretimi nasıl artırırız' derken biz tam tersine istihdam üzerindeki vergi yüklerini artırıyoruz. Son dönemdeki asgari ücretteki yüzde otuzluk artış özellikle Türk özel sektörü olarak ihracatımızda bizi rakiplerimize karşı dezavantajlı bir konuma getirdi. Devletimiz, sağolsun 100 lira destek verdi. Bizim istediğimiz, rakiplerimizle eşit şartlarda çalışmak. Bizim istihdam üzerindeki vergi yükümüz yüzde 70'ler civarında, Amerika'da bu oran yüzde 30 civarında. Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde. Bu kapsamda hükümet reform yapma sözü verdi. ya hükümet üzerimizdeki yükü kaldırsın ya da kaldırmayacaksa ilave yük getirecek hiçbir şey istemiyorum."

"Ticarette karekodlu çek kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz"

Karşılıksız çeklerin de büyük sorun olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, karşılıksız çekte Yargıtayda bekleyen dosya sayısının 242 bin olduğunu, bu dosyaların görüşülmesi ve onaylanması hailinde yüz binlerce kişinin cezaevine gireceğini söyledi.

Ticarette karekodlu çek kullanımını yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu çeki istediğin zaman cep telefonundan okuttun mu, çek sahibinin geçmişini görüyorsun. Bize de bu lazım. Alışverişinizi karekodlu çekle yapın. Bunları yaygınlaştıralım. Bütün bankalar karekodlu çek kullanıyor" dedi.

Hükümetten söz verilen yapısal reformların gerçekleştirmesini beklediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Siyasetten tek talebimiz söz verilen yapısal reformlara odaklanılması. 2003- 2007 devresinde tarihimizin en büyük büyümesini yaşadık. Niye? Çünkü birinci odaklanmamız yapısal reformlardı. Gündemde de var. Hükümet bunları vadetti. İnşallah el birliği ile bunu yapabilirsek, bizi kimse tutamaz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Milletvekili Reşat Petek, 2015 yılında en çok vergi ödeyenlere plaket verdi.

'YA RONALDO YA SERGEN OLUYORSUN'
Başarılı olmak için önce hayal etmek gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:

"Hezarfen Ahmed Çelebi hayal etmese uçabilir miydi? Kristof Kolomb hayal etmese Amerika'yı keşfedebilir miydi? İşin başı hayaldir. Ama hayal yeterli değildir. Girişimci olmak için hedef koymak lazım. Hedefsiz gemiye rüzgar yardım etmez. Hedefi çok büyük koymanız lazım. Hedef de yeterli değildir, çalışmak da lazım. Çalışmadan olmaz. Cristiano Ronaldo'yu biliyorsunuz. Dünyanın en büyük iki futbolcusundan biri. Büyük yetenek ama buna rağmen günden 12 saat antrenman yapıyor. Bizde de ona benzer yetenek var. O da Sergen. Belki Sergen yetenekte Ronaldo'dan daha üstündü. Ama Sergen tembeldi. Başarı için çalışmak gerekir. Allah hiçbir şeyin karşılığını bedavadan vermez. Yetenek varsa çalışman gerekir. ya Ronaldo ya Sergen oluyorsun. Onun için çalışmak gerekir."

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora payesi verilmesi dolayısıyla Konferans ve Sergi Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kendisi ve ailesi için büyük bir onur günü yaşadığını belirterek, MAKÜ'den fahri doktora payesi almanın her Türke nasip olmayacağını aktardı. Üniversiteye adını veren Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir düşünür, cesaret sahibi ve vatansever olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, en büyük eseri Safahat'ın büyük bir kişisel gelişim kitabı olduğunu vurguladı, Mehmet Akif'in yayımlanmış ve yayınlanmamış bütün külliyatını toplayarak kitap haline getirdiklerini kaydetti.

'78 MİLYON ZENGİN OLMAK İSTİYORUZ'
Akademisyenlerden girişimci öğrenci yetiştirmelerini isteyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Zengin olmak istiyoruz. Bugün 78 milyon zengin olmak istiyoruz. 'Zengin olmak istemiyorum' diyen var mı? Ülkenin zengin olmasının yolu, tek bir yerden geçiyor. Hocalarımdan, genç kardeşlerimden girişimci olun. Girişimci yetiştirin" dedi.

'HER YIL 900 BİN KİŞİ İSTİHDAM NÜFUSUNA KATILIYOR'
Ortalama bir girişimcinin 10 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "10 kişiyi karnı tok, sırtı pek yapıyor. Bu müthiş bir şey. Türkiye'nin önümüzdeki en önemli sorunu işsizlik olacaktır. Bu sorunun çözümü de girişimcilikte. Türkiye'de her yıl 900 bin kişi istihdam nüfusuna katılıyor. Türkiye, bunlara iş bulmak zorunda. Bunu nasıl bulacaksınız? Üniversiteler mezun veriyor, meslek okulları, liselerden mezun olanlar var. Bunlara nasıl iş bulacaksınız? Bunu ancak girişimciler yapar. Girişimci yetiştirmezsek geleceğimizdeki en büyük mutsuzluk işsizlik olacaktır" diye konuştu.

VALİ BURDUR'A POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİ
Burdur Valisi Hasan Kürklü de TOBB'un katkılarıyla Burdur'a yeni bir okul kazandırmak istediklerini anlatırken, üniversitelerin şehirler için önemli olduğunu ve şehri aydınlatan kurumlar olduğunu söyledi. MAKÜ'nün yeni kurulmasına rağmen çok büyük atılımlar kaydettiğini aktaran Vali Kürklü, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Burdur'a pozitif ayrımcılık istedi.
Konuşmaların ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversite senatosundan alınan kararla iş dünyasının en büyük temsilcisi olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora payesini verdi ve biniş giydirdi.
Törenin ardından MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde kurulan Burdur Gelişim Enstitüsü'nün açılışı gerçekleştirildi.


İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.