Skip to main content

Başhekim Altınışık'a Ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kur. Bşk. Yusuf Keyik ve Yrd. Ali Gür, görevine yeni atanan Başhekim Uğur Altınışık'a, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Burdur Devlet Hastanesi'nin son durumu ve Burdur halkının beklentileri üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Burdur Devlet Hastanesi'ne ilişkin görüş ve temennilerini belirten Başkan Keyik şunları söyledi: "Burdur Devlet Hastanesi, bizim dışardan yıllardır takip ettiğimize göre, sorunları çok olan bir kurum. Bu zor görev hakkınızda hayırlı olsun, Allah kolaylık versin. Tabii ki bu zorluklar da muhakkak aşılması lazım. Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığı, sağlık sorunlarına ilişkin, geçmişe göre vatandaşımız lehine çok önemli kararlar aldı. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak görüyoruz ki; Burdur Devlet Hastanemizin iyileştirilecek ve giderilecek daha çok sorunları vardır. Bu sorunlar, doktor kadrosu ve teknik araçlar şeklinde iki grupta toplanabilir" dedi.

En dikkat çeken bir olumsuzluk olarak, Burdur Devlet Hastanesi hekimlerinin, çok fazla ameliyat kararı verdiklerini, bu ameliyat kararlarının 'doğru kararlar olduğu' konusunda kamu oyunda büyük endişeler olduğunu da vurgulayan Başkan Keyik, ayrıca şunları ifade etti: "Özellikle, özel hastane doktorlarda görülen, tıptaki yeni gelişmeleri takiple kendilerini geliştirme ve hastaya daha nezaketli davranma gibi farkları, Devlet Hastanemizde de görmek istiyoruz. Bu yönde kalitenin artırılmasının, Şehrimizde bir özel hastanenin kurulması ile rekabet şartları oluşturularak sağlanabileceğini düşünüyoruz."

Başhekim Yardımcılığından bu göreve geldiğini belirten Başhekim Uzman Dr. Uğur Altınışık, Burdur Devlet Hastanesi'nin sağlık hizmetlerindeki verim ve kalitesinin arttırılması ve Burdurlu hastaların başka hastanelere gitmesini önlemek için, yapılacak çalışmaların neler olduğu konusunu bildiklerini; bu amaçla çok çalışarak, Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, Oda ve diğer kurum ve kuruluşlarla da dayanışma sağlamak suretiyle hedeflere ulaşılabileceğini düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi: "Dışarıdan ve hastanemizden hizmet alan şahıslar olarak belirttiğiniz tespit ve görüşlerinize katılıyorum. Bunca yapılan çaba ve yeniliklere rağmen hastanemizin yapılması gereken daha çok işleri var. Kamuoyunun yeteri kadar bilmediği bazı hizmet konularını belirtmek istiyorum: Bizim de hastalarımızdan, kendilerinin faydalarına olarak, acil yerine polikliniklerde uzman doktorlara başvurmalarını istiyoruz. Burdur Devlet Hastanemizin zannedildiği kadar da geri olmadığını özellikle belirtmek isterim. Mesela, Akdeniz Bölgesinin en kaliteli MR cihazı bizde, en kaliteli 3.BT cihazı bizde, endoskopide Türkiye genelinde belki 5-6 merkezde olan anestezi uzmanı eşliğinde 10 dakika içinde ağrısız endoskopi yapabiliyoruz. Bunu yapabilen Türkiye'de 4-5 hastaneden biriyiz. Bu yöntemle 3 bin uygulama yaptık. Hastanemizde çok başarılı ameliyatlardan, lazerli varis ameliyatları yapabiliyoruz. Çok başarılı plastik cerrahi operasyonları yapabiliyoruz. Organ nakillerinde çok başarılıyız. Bunların halkımız tarafından bilinmesi lazım. Bu sebeple çevre il hastanelerine gitmeye gerek yoktur."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
29.11.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.