BUTSO Ezme Denetim Komisyonu Coğrafi İşaret denetimi yaptı
BUTSO Başkanı Keyik;
"Burdur Ceviz Ezmesi üretim ve ticari sunumda başarılı"
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), geçtiğimiz gün, Burdur’un coğrafi işaretli Burdur Ceviz Ezmesi’nin üretim ve satışını yapan şekerci esnafını, işyerlerinde denetledi. Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Kurulu üyeleri tarafından denetlenen esnafın, coğrafi işaret ve hijyen şartlarına uyduğu belirtildi.
Yapılan denetim çalışmalarını değerlendiren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Burdur Ceviz Ezmesi, Burdur’un 350 yıllık bir yöresel, kültürel ve simgesel tanıtım ürünüdür. Bu yönleriyle korunarak, turizm-ticaret kimliği de kazandırılması için 2009 yılında coğrafi işaret aldık. Oda olarak broşür, cd ve ikramlarla kapsamlı olarak tanıtım faaliyetini de her fırsatta sürdürmekteyiz.
Bu son denetimle de ortaya çıktı ki; coğrafi işaret alınmadan önceki Burdur Ceviz Ezmesi’nin üretim şartları ile tanınmışlık ve ticari kapasitesi bakımından önemli ve başarılı bir mesafe alındığı görülmüştür. Bu vesile ile uyarıları dikkate alan ve Burdur’a ticari, turizm-tanıtım ve kültür değeri kazandırılmasında üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getiren değerli esnafımıza teşekkür ediyor, işlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Öz-Emek Şekerleme, Tatlan Şekerleme, Ensar Şekerleme Ltd. Şti, Emek Şekerleme, Berk Şekerleme, Özbal Şekerleme, Kanaat Şekereleme, Leblebicioğlu, Efe Şekerleme, Cankatan Şekerleme gibi firmalarda yapılan denetim, Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Komisyonu Üyeleri olarak; Sedat ÖZ (Ticaret ve Sanayi Odası, Hatice YILDIRAN (İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Burcu BOZOVA (Gıda Mühendisi), Turgut UYANIK (Belediye Başkanlığı), Hasan ÇAĞLAYAN İl (Kültür ve Turizm Müdürlüğü), İhsan GÜRBÜZ (İl Sağlık Müdürlüğü), Mustafa FİDAN (Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) tarafından gerçekleştirildi. Denetim kurulu, laboratuarda analiz etmek üzere, firmalardan Burdur Ceviz Ezmesi numuneleri aldı.
"Burdur Ceviz Ezmesi üretim ve ticari sunumda başarılı"
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), geçtiğimiz gün, Burdur’un coğrafi işaretli Burdur Ceviz Ezmesi’nin üretim ve satışını yapan şekerci esnafını, işyerlerinde denetledi. Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Kurulu üyeleri tarafından denetlenen esnafın, coğrafi işaret ve hijyen şartlarına uyduğu belirtildi.
Yapılan denetim çalışmalarını değerlendiren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Burdur Ceviz Ezmesi, Burdur’un 350 yıllık bir yöresel, kültürel ve simgesel tanıtım ürünüdür. Bu yönleriyle korunarak, turizm-ticaret kimliği de kazandırılması için 2009 yılında coğrafi işaret aldık. Oda olarak broşür, cd ve ikramlarla kapsamlı olarak tanıtım faaliyetini de her fırsatta sürdürmekteyiz.
Bu son denetimle de ortaya çıktı ki; coğrafi işaret alınmadan önceki Burdur Ceviz Ezmesi’nin üretim şartları ile tanınmışlık ve ticari kapasitesi bakımından önemli ve başarılı bir mesafe alındığı görülmüştür. Bu vesile ile uyarıları dikkate alan ve Burdur’a ticari, turizm-tanıtım ve kültür değeri kazandırılmasında üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getiren değerli esnafımıza teşekkür ediyor, işlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Öz-Emek Şekerleme, Tatlan Şekerleme, Ensar Şekerleme Ltd. Şti, Emek Şekerleme, Berk Şekerleme, Özbal Şekerleme, Kanaat Şekereleme, Leblebicioğlu, Efe Şekerleme, Cankatan Şekerleme gibi firmalarda yapılan denetim, Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Komisyonu Üyeleri olarak; Sedat ÖZ (Ticaret ve Sanayi Odası, Hatice YILDIRAN (İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Burcu BOZOVA (Gıda Mühendisi), Turgut UYANIK (Belediye Başkanlığı), Hasan ÇAĞLAYAN İl (Kültür ve Turizm Müdürlüğü), İhsan GÜRBÜZ (İl Sağlık Müdürlüğü), Mustafa FİDAN (Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) tarafından gerçekleştirildi. Denetim kurulu, laboratuarda analiz etmek üzere, firmalardan Burdur Ceviz Ezmesi numuneleri aldı.