Skip to main content

MAKÜ, KOSGEB ve BUTSO, İşbirliği Protokolü İmzaladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı. MAKÜ Rektörlük binası toplantı salonunda imzalanan protokole göre; Burdur'da Ar-Ge çalışmalarının daha verimli olması ve yenilik potansiyelinin artırılması planlanıyor. Asıl amacın, bölgede daha nitelikli ürünler üretmek olduğunu anlatan Isparta KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, imzalanan protokol sayesinde üretimde verimliliğin ve yeniliklerin artmasında işbirliği sağlanacağını belirtti. BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ise; "Bundan sonra sanayicimiz üniversitemiz ile işbirliği yaparak ürünlerini daha kaliteli olarak piyasaya sunacak. Bu da sanayicimizin rekabet gücünü artıracak." Yapılan anlaşmayla hem üniversitenin hem de sanayinin daha da gelişeceğini belirten MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı da, "Artık Üniversite ve sanayi işbirliği çok daha sağlam adımlarla ilerleyecek" dedi.

BUTSO BAŞKANI KEYİK
Yıllardır gecikmiş bir birlikteliği gerçekleştirmek üzere toplandıklarını, Burdur sanayicisi için çok önemli bir protokol hazırladıklarını belerten BUTSO Başkanı Keyik, imza öncesi şunları söyledi:
"Böyle bir birliktelik ve işbirliği noktasında yıllardır bir eksiğimiz vardı. 2006'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kurulduktan bugüne kadar, sanayici ve üniversite işbirliğimizi gerçekleştirme yolunda çalışmalarımız devam etti. Ancak bugüne kadar istediğimiz ölçüde bir mesafe alamamıştık. Tabii ki, sıkıntı üniversite veya işadamlarımızdan kaynaklanan bir olay değil, belki biz sivil toplum örgütleri olarak eksikliğimiz olabilir. Çünkü böyle bir buluşmaya öncelikle bizim vesile olmamız gerekiyordu. Şimdiye kadar; sanayicimiz üniversite bize gelsin, üniversite de sanayici bize gelsin gibi beklenti içindeydi. Bugün burada, böyle bir boş beklentiyi bitirmiş ve iki tarafı buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra; Sanayici, Üniversite, Kosgeb destekleriyle; Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları hız kazanacaktır. Dolayısıyla sanayicimiz, daha ileri rekabet şartlarına sahip olacaktır."

KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRÜ YILDIRIM
MAKÜ Rektörlük binası toplantı salonunda imzalanan protokole göre; Burdur'da Ar-Ge çalışmalarının daha verimli olması ve yenilik potansiyelinin artırılması planlanıyor. Asıl amacın bölgede daha nitelikli ürünler üretmek olduğunu anlatan Isparta KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım, imzalanan protokol sayesinde üretimde verimliliğin ve yeniliklerin artmasında işbirliği sağlanacağını bildirdi.

MAKÜ REKTÖRÜ SAATCI
Yapılan anlaşmayla hem üniversitenin hem de sanayinin daha da gelişeceğini belirten MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı, "Artık Üniversite ve sanayi işbirliği çok daha sağlam adımlarla ilerleyecek. MAKÜ bünyesinde Teknolojik Kent (Tekno Kent)'in kurulmasıyla sanayicimizin bilgiye ulaşmasındaki sıkıntılar aşılmış olacak. Üniversite hocalarımız da bilgiye ve iş gücüne sahip olmuş olacak. Bundan sonra da bu birlikteliğimiz devam edecek." açıklamasını yaptı.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
9.12.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.