Skip to main content

Sanal dolandırıcılara dikkat

Farklı bankaların ismini kullanıp e-mail adresine ulaştıkları vatandaşlara; 'Çok Önemli' koduyla ileti gönderen dolandırıcılar, vatandaşlara gönderdikleri iletiye ekledikleri internet uzantısına tıklanmasını sağlayıp, vatandaşların kişisel bilgisine ulaşarak onların banka hesaplarını boşaltıyor.

Kendilerine kullanıcı adı olarak 'Turkiye Is Bankasi' ismini seçen ve e-mail adresi olarak da; Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.' adresini seçen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, e-mail adresine ulaştıkları vatandaşlara; 'Çok Önemli' koduyla gönderdikleri iletilerle birlikte kredi kartı uyarısında bulunuyor. Ancak gönderilen e-mailde kullanılan bozuk bir Türkçe dikkat çekiyor. İletide şu mesaja yer veriliyor;

"Sayın Türkiye İş Bankası müşteri, biz yetkisiz bilgisayar yıl hesabınıza erişilmiş. Bu sizi bilgilendirmek
istiyoruz. Ziyaret ve siz hesap sahibi bu 'isbank.com.tr/Internet' dogrulayın. Girin: isbank.com.tr/Internet"

Bu tür mesajlara itibar etmeyiniz.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.