YETKİ BELGESİ (İKAMET AMACIYLA KULLANILMA) HK.

Sayın Üyemiz,

T.C. BURDUR VALİLİĞİ Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 00101744961 Sayı ile Odamıza intikal eden yazısında;

Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde işletmelere yetki belgesi verilmesinde aranan şartlara yer verilmiş, 15 inci maddesinin ikinci fıkrasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilen iş yerinin ikamet amacıyla kullanılamayacağı belirtilmiş, 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde ise Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden işletmeye Bilgi Sistemi üzerinden veya yazılı olarak Bakanlıkça yapılan uyarıya rağmen verilen süre içinde aykırılığın ortadan kaldırılmaması halinde yetki belgesinin iptal edileceği hüküm altına alınmıştır ifadesine yer verilmiş, bu kapsamda, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilen iş yerinin ikamet amacıyla kullanılması durumunda ilgili işletme hakkında idari para cezası uygulanacağı ve sürecin nihai olarak yetki belgesinin iptaliyle sonuçlanacağı hususlarına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapılmıştır.

Konuyla ilgili üyelerimize duyurulur.